Alles over privé beveiliging

Privé beveiliging is iets wat tegenwoordig steeds vaker voorkomt. Door verschillende redenen kan het ineens voorkomen dat iemand zich niet meer veilig voelt in zijn of haar privé omgeving. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat diegene vanwege de beroepsuitoefening een verhoogd risico loopt op fysiek geweld. Politici, columnisten maar ook hooggeplaatste zakenmensen hebben in een onderzoek aangegeven dat zij zich meer dan eens onveilig voelen in hun privé omgeving.

Om dit veilige gevoel weer terug te krijgen is het verbeteren van de privé beveiliging een eerste stap in de goede richting.

Wat houdt privé beveiliging in?

Privé beveiliging is een combinatie van elektronische beveiliging, risicoanalyse en persoonsbeveiliging. Als eerste is het belangrijk om de veiligheid op veel bezochte plaatsen te waarborgen. Iemand moet zich vooral thuis en op zijn of haar werkplek veilig kunnen voelen.

Het aanleggen van elektronische beveiligingsmaatregelen is een eerste stap die hier vaak genomen wordt. Zo kan men een alarmsysteem aanleggen en waar nodig gebruik maken van camerabeveiliging en sensorbeveiliging. Het is zelfs mogelijk om dit alarmsysteem te koppelen aan een meldkamer die, in het geval van een alarm, dit alarm komt opvolgen.

Als elektronische beveiligingsmaatregelen niet genoeg zijn dan kan men een risicoanalyse laten uitvoeren. Een risicoanalyse wordt normaliter uitgevoerd door een professioneel bedrijf. Dit bedrijf brengt verhoogde veiligheidsrisico’s in kaart en stelt een actieplan op om deze risico’s te minimaliseren. Voorbeelden hiervan zijn gevaarlijke woon-werk routes en zwakke plekken in de elektronische beveiliging. Daarnaast is het ook mogelijk om personen waarmee men regelmatig in contact komt te screenen.

Indien nodig kan iemand ook gebruik maken van een persoonsbeveiliger. Een persoonsbeveiliger is vaak ook een privéchauffeur die in staat is om iemand in zowel het binnen- als buitenland te vervoeren. Deze persoon is vaak discreet, professioneel en zeer vakkundig in het beveiligen van een persoon.