Over ons

Het bodyguard en persoonsbeveiliger opleidingsplatform is het platform met alle informatie over het worden van een bodyguard. Dit platform probeert zowel aspirant bodyguards als professionals te voorzien van nuttige informatie met betrekking tot persoonsbeveiliging.

Op het platform kun je vinden welke Nederlandse opleiders er gespecialiseerd zijn in persoonsbeveiliging en aan welke toelatingseisen je moet voldoen. In de blog worden regelmatig nieuwsartikelen en informatieve artikelen over persoonsbeveiliging gepost.

Binnen Nederland wordt het grootste deel van de persoonsbeveiliging geregeld door de overheid. Het meest bekende overheidsorgaan is de BSB oftewel de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten. De BSB richt zich onder andere op persoonsbeveiliging op nationaal en internationaal niveau waar een verhoogd risico op gevaar is. De BSB beveiligt dus met name overheidsfunctionarissen en andere hoogwaardigheidsbekleders. Naast de BSB is er ook nog de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging van het KLPD. Deze tak richt zich meer op het onopvallend beveiligen van diplomaten.