Bodyguard opleiding in de particuliere sector

Een bodyguard opleiding volgen in de particuliere sector is in Nederland via verschillende wegen mogelijk. Een particulier bodyguard in Nederland houdt zich met name bezig met het beveiligen van popsterren, politici en zakenlui. Het profiel van de opdracht, de taken en de intensiteit van de opdracht hangt af van de dreiging en de wensen van de klant. In sommige gevallen is de bodyguard erg prominent aanwezig, dit wordt ook wel ”high-profile beveiliging” genoemd. Middels deze manier geven mensen een statement af dat zij intensief beveiligd worden.  In andere gevallen kan het zijn dat je als bodyguard totaal niet prominent aanwezig bent. Dit wordt ook wel ”low profile beveiliging” genoemd. Tijdens een low profile opdracht kan het zijn dat je fungeert in de rol van privé chaffeur of assistent. In Nederland zijn er een aantal particuliere aanbieders van een bodyguard opleiding. Dit zijn vaak instituten of bedrijven die beveiligingsdiensten aanbieden en zodoende hun personeel ook zelf opleiden. Het zelf opleiden is in vele gevallen noodzakelijk omdat een bodyguard opleiding niet zomaar wordt gegeven op een willekeurige mbo of hbo instelling. Hieronder staat een lijst met de bij ons bekende aanbieders van een opleiding tot bodyguard:

Tips voor bij het kiezen van een bodyguard opleiding

Bij het kiezen van een bodyguard opleiding zijn er een aantal dingen waarop men moet letten. Deze factoren zijn bepalen voor de uiteindelijke kans op een baan en de de opdrachten die je kunt krijgen.

  1. Leeftijd (oftewel levenservaring) weegt erg zwaar in deze branche. Van een particulier bodyguard wordt verwacht dat deze zich uitstekend kan gedragen. Wanneer je erg jong bent is het een aanrader om een opleiding te volgen bij een organisatie waar je na je opleiding direct aan de slag zou kunnen. Een baan vinden als particulier bodyguard op erg jonge leeftijd is een zeer grote uitdaging.
  2. Controleer goed vanuit welke invalshoek de bodyguard opleiding wordt aangeboden. Er zijn namelijk 2 soorten opleidingen. Opleidingen die zijn goedgekeurd door het ministerie van justitie en opleidingen die zijn goedgekeurd door het ministerie van onderwijs. Met de opleiding die goedgekeurd is door het ministerie van onderwijs krijg je wel een diploma persoonsbeveiliging. Echter, de kans dat je hiermee in Nederland aan de slag kan als bodyguard is klein.
  3. Werkervaring in de beveiliging en/of bij defensie is een grote pré voor deze branche.

Bent u een opleider en staat uw opleiding niet tussen deze lijst? Neem dan contact met ons op middels de contactpagina.