Tips om een baan als persoonsbeveiliger te bemachtigen!

Het bemachtigen van een baan is nooit eenvoudig, ook niet voor een persoonsbeveiliger. Net als elke andere Nederlander zul je meer dan eens te horen gekregen hebben dat je ”niet in het profiel van de organisatie past”. Echter met wat creativiteit en zorgvuldigheid vergroot je de kans op het bemachtigen van een baan zeer. Hieronder staan 4 tips die je helpen bij het bemachtigen van een baan als persoonsbeveiliger.

Als persoonsbeveiliger kom je in contact met veel hoogwaardigheidsbekleders en is er de kans dat je in gevaarlijke situaties terecht komt. Een potentiële werkgever is daarom op zoek naar iemand met een volwassen, discrete en verantwoordelijke persoonlijkheid. Uit een onderzoek in 2012 is gebleken dat 56% van de potentiële werknemers sollicitanten opzoekt op social media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. De kans is dus zeer groot dat een potentiële werkgever dit ook bij jou zal doen. Zorg er dan ook voor dat je ”digitale verschijning” datgene uitstraalt waar men een persoonsbeveiliger mee associeert. Als aspirant persoonsbeveiliger kom je namelijk niet ver met dronken foto’s op Facebook of hatelijke Tweets op Twitter. Neem eens de tijd om jezelf te Googlen en kijk naar het materiaal wat je van jezelf tegenkomt en neem de privacy settings van je Facebook account eens onder de loep.

Maak een unieke en creatieve CV

Met een unieke en creatieve CV val je op tussen de tientallen of misschien wel honderden andere kandidaten waar je tegen moet concurreren. Doe eens creatief en vul je CV anders in dan iedereen of voeg er iets aan toe. Hou er hierbij wel rekening mee dat je creatieve CV wel representatief moet zijn voor de branche waar je solliciteert. Een alternatieve optie is het maken van een video CV. Video CV’s zijn tegenwoordig razend populair omdat het een goed beeld geeft van wie jij als persoon bent. Op deze manier kun je je uitstraling als aspirant persoonsbeveiliger goed overbrengen op de potentiële werkgever.

netwerken voor een baanGa netwerken voor een baan!

De meeste banen worden via-via bemachtigd. Een sterk netwerk betekent immers meer kans op het bemachtigen van een baan. Netwerken in de branche persoonsbeveiliging kan in mindere mate fysiek maar wel heel goed online. Er zijn talloze fora en community’s waar je je bij kunt aansluiten om te kunnen netwerken. Veel ervaren persoonsbeveiligers of ex-persoonsbeveiligers zijn regelmatig actief op deze fora. Naast netwerken kunnen zij je ook voorzien van nuttige tips en tricks in het vak.

Bereid je sollicitatiegesprek goed voor

Veel sollicitanten vallen tijdens het sollicitatiegesprek door de mand. Het is nou eenmaal zo dat veel sollicitanten bij een uitnodiging van een gesprek al denken dat ze binnen zijn. Ze nemen vervolgens niet de tijd om een te kijken naar de achtergrond van het bedrijf of de achtergrond van de persoon met wie ze een gesprek hebben. Een ervaren interviewer zal in het sollicitatiegesprek zeker peilen in hoeverre jij als sollicitant je research hebt gedaan. Dit zijn immers ook kwaliteiten die men verwacht van een persoonsbeveiliger.

Het volgen van deze tips geeft je natuurlijk geen garantie op een baan maar dit zijn wel de kleine details die vaak over het hoofd gezien worden maar toch het verschil maken.